Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Przeszkadzanie w spełnianiu marzeń.

Marzenia towarzyszą nam każdego dnia, ale czy warto marzyć? Czy w dzisiejszym świecie jest jeszcze miejsce i czas na marzenia? Może właśnie wszystko co nas otacza to tylko wytwór naszej wyobraźni.

Postautor: QueenDream » pt 03 kwie, 2009 18:27

Uważacie, że ludzie mogą nam specjalnie przeszkadzać w spełnianiu marzeń?

Myślę, że czasem zdarzają się tacy ludzie, którzy życzą nam źle i nie chcą aby nasze marzenia się spełniły(czasem może także w tym spełnianiu marzeń przeszkadzają). Na szczęście jeszcze nie trafiłam na kogoś takiego. Jak na razie otaczają mnie ludzie, którzy raczej są neutralni wobec mnie i mych marzeń.Zapraszam do dyskusji.
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 87,011.05
Imię: Aldona

Postautor: persecutoria » sob 04 kwie, 2009 00:10

Jak ja się uprę, to nikt mi w niczym nie przeszkodzi... XD
Lord, who made the lion and the lamb,
You decreed I should be what I am;
Would it spoil some vast eternal plan,
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 169,752.55
Imię: Ignac.
Medals: 1
Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Saya » sob 04 kwie, 2009 00:22

Złośliwośc ludzka jest jakąś tam przeszkoda na drodze do marzeń, ale myśle że nie jest często spotykana. Przynajmniej ja sie nie zetknąłem z nią. Jeśli jakieś marzenie jest dla Ciebie naprawdę ważne nic nie powinno ci przeszkodzić w dojściu do niego, nawet ludzka złośliwość
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Cash on hand: 19,290.55
Rozmarzony (1)

Postautor: Kapslarz » sob 04 kwie, 2009 18:48

Ayashi pisze:Złośliwośc ludzka jest jakąś tam przeszkoda na drodze do marzeń, ale myśle że nie jest często spotykana.

Złośliwość ludzka jest najczęstszą przeszkodą we wszystkim :)
Kapslarz
Bujający w obłokach

Cash on hand: 0.00

Postautor: Marta » sob 04 kwie, 2009 18:51

Mi ludzie bardzo często przeszkadzają w spełnianiu marzeń, mówią: po co? to jest bezsensowne, nigdy tego nie osiągnesz, nie opłaca się...
Takie gadanie niestety często mnie denerwuje... Choć jak ja chcę coś bardzo osiągnąć, osiągnę to (tak mi się zdaje :P)
Marta
Spełniacz Marzeń

Postautor: truskawka » sob 04 kwie, 2009 22:19

Może i przeszkadzają, ale mnie to tyle obchodzi co zeszłoroczny śnieg. Ważne, że ja czegoś chcę, a jeśli komuś się to nie podoba to niech nie patrzy :hyhy:. Ja nie przeszkadzam komuś w marzeniach i nie chcę żeby ktoś przeszkadzał mi.
truskawka
Łapacz chmur

Postautor: Niviella » ndz 05 kwie, 2009 23:14

perscecutoria pisze:Jak ja się uprę, to nikt mi w niczym nie przeszkodzi... XD

Mam tak samo :)

Wiadomo złośliwość ludzka przeszkadza i jest dosyć powszechnym zjawiskiem, ale myślę, że trzeba to, że się tak wyrażę olać i pokazać klasę. :D
"Uczmy się marzyć Panowie, wówczas może poznamy prawdę" Friedrich August Kekule

Witam z powrotem ;)
Niviella
V.I.P

Postautor: tajemniczy » pn 06 kwie, 2009 23:40

Często w miłości spotykane. Jeden ogracznicza drugiego, zamiast wspólnie realizować marzenia i uszczęsliwiać się nawzajem. Dla marzeń się żyje i nie pozwólmy żeby ktoś nam je odbierał:)
tajemniczy
Bujający w obłokach

Postautor: Zielonaa » pt 17 kwie, 2009 11:14

Uważacie, że ludzie mogą nam specjalnie przeszkadzać w spełnianiu marzeń?

Ludzie nie mają prawa specjalnie przeszkadzać w spełnianiu marzeń.
Niestety często przeszkadzają. Nie wiem, czym się przy tym kierują, ale pewnie zwykłą zazdrością. Wydaję mi się, że nie mogą się pogodzić z myślą, że coś może udać się innym. Są egoistami i tylko oni chcieliby coś osiągnąć.
I nienawidzę jak ktoś mi mówi, że coś co robię jest bezcelowe i się nie spełni.
Ale grunt to uparte dążenie do spełnienia swooich marzeń.
Zielonaa
Marzyciel

Cash on hand: 4,841.05
Rozmarzony (1)

Postautor: Master Jedi » wt 21 kwie, 2009 16:23

No ba. Ludzie potrafią sobie we wszystkim przeszkadzać. W spełnianiu marzeń również. Niestety, taka jest nasza natura. :/ Jest to nieetyczne i po prostu wredna, ale cóż począć...
Master jest tylko jeden... ja!
Awatar użytkownika
Master Jedi
Łapacz chmur

Rozmarzony (1)

Postautor: Infira » czw 23 kwie, 2009 08:38

Oczywiście.
W pierwszej kolejności mam na myśli rodziców, ponieważ jestem na ich utrzymaniu, to największy głos mają oni. -,- a po za tym, myślę że jak już będę na swoim, to nikt mi nie przeszkodzi. Chyba, że to marzenie będzie bardziej skomplikowane niż myśle.
Musisz odnaleźć nadzieję i nieważne, że nazwą Ciebie głupcem.
Infira
Początkujący marzyciel

Postautor: magdusia » sob 08 sie, 2009 17:34

Ludzie potrafią być jak bezmózgie Yeti. Dla niektórych ważne jest tylko swoje dobro. Złośliwość ludzka nie zna granic, a to wszystko bierze się z zazdrości ;]
Mamy marzenia - nie rezygnujmy z nich, nie zwracajmy uwagę na to co mówią i myślą inni.
magdusia

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: CirrS » sob 08 sie, 2009 19:29

Dokładnie, nikt nie powinien nigdy przerywać w dokonywaniu czegoś, co pragniemy. Lepiej, żeby taka osoba dała sobie spokój, niż żeby musiała na siłę odciągać mnie od czegoś, co po prostu lubię.
eXiorare Aliquis Nostris eX Ossibus Ultor
Obrazek
CirrS
Extra marzyciel

Postautor: Peggy_Brown » śr 02 wrz, 2009 10:27

Tak ludzie mogą nam w tym przeszkodzić. Ale czasami robią to z troski o innych może w jakiś sposób. Wiem, że jedno z moich marzeń może nie dojść do realizacji bo ktoś może przeszkodzić. Wiem, że mojej mamie nie podobają się pomysły z lataniem na motolotniach i spadochrony oraz bungee. Powiedziała też że umarłaby ze strachu gdybym wymyśliła że skaczę. Więc jak na razie jej nie denerwujmy:D skoczę kiedyś:D
" Ej Mała- nie płacz.
Rób wszystko- pij, pal, klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu- ale nie płacz.
Nie pozwól zaszklić się oczom, pokaż że potrafisz być silna".
Awatar użytkownika
Peggy_Brown
Marzyciel

Cash on hand: 166,593.30
Rozmarzony (1)

Postautor: Dreamer » ndz 22 lis, 2009 21:46

Oczywiście, że mogą. Czasem z zazdrości, czasem "dla zabawy", a czasem z tylko sobie znanych powodów.
Dreamer
Łapacz chmur

Rozmarzony (1)

Postautor: Bird » ndz 14 mar, 2010 13:31

Nie oszukujmy się, w dzisiejszych czasach więcej ludzi przeszkadza w spełnianiu marzeń niż nam pomaga, a przeszkadzają w rózny sposób przez złośliwość lub tez przez wysmiewanie się(zazwyczaj człowiek jak zostanie wysmiany z tego o czym marzy, to potem zwyczajnie odpuszcza siobie to marzenie).
Bo ludzi można ocenić tylko z lotu ptaka
Bird
Bujający w obłokach

Cash on hand: 47.00

Postautor: kioketsuke » ndz 08 sie, 2010 00:42

niektórzy ludzie mogą przeszkadzać w spełnianiu marzeń ; d chociaż mi to bardziej przeszkadza brak pieniędzy XD"
ねぇ 君が望む様に生きてきたはずなのに
どれくらい血を流せば許してくれるかな?...
kioketsuke
Extra marzyciel

Postautor: Icannotfly. » ndz 08 sie, 2010 01:10

Myślę, że znajdują się ludzie, którzy zamiast motywować nas do działania i spełniania marzeń raczej wręcz przeciwnie - zniechęcają nas do tego, chociażby mówiąc, że to niemodne, że po co ci to... słuchanie takiego gadania, szczególnie od osób bliskich, może zdemotywować.
Często na przeszkodzie mogą też stanąć rodzice (bo jesteś za młody, masz czas, nie pomożemy ci, zajmij się nauką a nie pierdołami... itd)
- A ja lubię ten kawałek nieba...
- Ten kawałek nieba ma w du.pie, że go lubisz.

fbl.
Awatar użytkownika
Icannotfly.
Moderator

Cash on hand: 239,303.10
Imię: Agnieszka
Medals: 2
Zwycięzca Konkursu (1) User Roku (1)

Postautor: ajwenhou » śr 05 sty, 2011 12:41

jeśli liczymy na innych spełniając swoje marzenia to musimy przygotować się na jakieś przeszkody. najgorzej być od kogoś uzależnionym, np. od czyiś pieniędzy, które pomagają nam w realizacji. chyba bardziej przeszkadzałabym wtedy sama sobie.

jeśli ktoś komu ufam powie mi 'nie rób tego, nie uda Ci się', wtedy kiedy i ja mam wątpliwości, może mi pomóc, nie zaszkodzić.
"nikt nie jest na własność, ludzie się od czasu do czasu zaczynają nienawidzić, a miłość? jeszcze nie wiem"
~ ajwenhou
Awatar użytkownika
ajwenhou
V.I.P

Cash on hand: 305,320.70
Medals: 4
Zwycięzca Konkursu (2) User Roku (2)

Postautor: TrisHka » pn 07 mar, 2011 22:40

Przeszkadzają Ci którzy chcą Nam zrobić na złość i będą robić wszystko,aby Nam się tylko nie udało. Czym może być to powodowane? Np.zazdrością. Ludzie strasznie wszystkiego zazdroszczą,więc jak tylko mają okazję w jakiś sposób przeszkodzić drugiemu,robią to. Wiadomo,że nie wszyscy,ale jednak.
Jak już wspomniała ajwenhou, jeżeli marzenie jest zależne od kogoś finansowo,to trzeba się nastawić również na to,że nic z tego nie będzie. Jedno co jest pocieszające to to, że niekoniecznie tak musi być,bo nie ma na to zasady. Zależy kim ten ktoś dla Nas jest i od tego jakim jest człowiekiem..
ajwenhou pisze:jeśli ktoś komu ufam powie mi 'nie rób tego, nie uda Ci się', wtedy kiedy i ja mam wątpliwości, może mi pomóc, nie zaszkodzić.

Tu się zgodzę :P
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Medals: 2
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: Midnight » pt 11 mar, 2011 12:37

Jeśli komuś na czymś naprawdę zależy, to żadna inną jednostka nie jest w stanie mu w tym przeszkodzić. A jeśli na to pozwoli... cóż, najwyraźniej to nie było aż takie ważne.
First they ignore you. Then they laugh at you. Then they fight you. Then you win.
Awatar użytkownika
Midnight
Bujający w obłokach

Cash on hand: 115,367.65
Imię: Justyna

Postautor: waldi91 » pt 18 mar, 2011 11:46

Niby masz rację, często jednak jeżeli napotykasz na mnóstwo przeszkód to się poddajesz.
waldi91

Postautor: Starlight » pt 18 mar, 2011 15:40

Zawsze jeśli jest osoba, która musi mieć ostatnie zdanie lub jeśli coś nie układa się po jej myśli, robi się złośliwa i wbija szpilę, by tylko ta druga osoba chodziła po cierniach. Ale mi to nie przeszkadza, jeśli nawet wkoło są ludzie nieżyczliwi i tacy co stoją po przeciwnej stronie barykady. Zawsze warto marzyć i dążyć do spełnienia marzeń. Na przekór wszystkiemu i wszystkich. Bo to Nasze marzenia i co my z Nimi zrobimy zależy w dużej mierze od Nas samych. Jeśli natomiast sami nie wierzymy w ich spełnienie, to każdy pretekst czy osoba może to zniszczyć, zdeptać i wywalić za okno.
Kiedy umiera Twój przyjaciel, niech Twoje oczy nie będą suche, ale niech także nie stają się morzem...
Awatar użytkownika
Starlight
Marzyciel-Gaduła

Cash on hand: 843.50
Bank: 0.00

Postautor: Kasale » wt 22 mar, 2011 15:02

Jeśli człowiek jest słaby i podatny na wpływy, to jest to bardzo możliwe, że ktoś może podciąć mu skrzydła... w ogóle to wydaje mi się, że czasami nawet DLA ludzi rezygnujemy z marzeń. :|
egoiści, łamacze serc...
Awatar użytkownika
Kasale
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: QueenDream » wt 22 mar, 2011 15:06

Kasale pisze:DLA ludzi rezygnujemy z marzeń.

No z tym niestety muszę się zgodzić, czasem nie zawsze ludzie nam w tym przeszkadzają, tylko sami rezygnujemy, ale zazwyczaj jest to rezygnowanie dla innego marzenia, więc jednak można powiedzieć o pewnej zależności między marzeniami, marzenia jedne kosztem innych.
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 87,011.05
Imię: Aldona

Postautor: Kasale » wt 22 mar, 2011 15:34

Trudność wyboru. Tylko czasami można żałować, że się zrezygnowało z jakiejś szansy, bo człowieka w naszym życiu może już nie być i zostaje tylko żal po niewykorzystanej okazji
egoiści, łamacze serc...
Awatar użytkownika
Kasale
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: Lyssa » wt 29 mar, 2011 19:55

Myślę, że człowiek może przeszkodzić w spełnianiu marzeń. Przypuśćmy, że chciałabym być muzykiem. Moja matka zabrania mi chodzić na darmowe zajęcia muzyczne w domu młodzieżowym, na lekcje śpiewu czy gry na instrumencie. Nie mogę bez kształcenia się w kierunku muzycznym być kimś takim.
[center]Pierwszym objawem tego, że zabijamy w sobie marzenia jest brak czasu.
~P. Coelho
[/center]
Awatar użytkownika
Lyssa
Łapacz chmur

Rozmarzony (1)

Postautor: Vizi » wt 29 mar, 2011 20:01

W spełnieniu marzeń może przeszkodzić wiele czynników. Tak jak powiedziała Lyssa, choćby ludzie. Póki nie ma się 18 lat dorośli, nauczyciele. Potem mogą to być szefowie, 'życzliwi' znajomi.
Na niespełnione marzenia składać się mogą też tak proste czynniki jak pogoda, przyroda. Załóżmy, że wyruszamy w podróż życia, a tu nagle jakieś ulewy, fale, trzęsienia ziemi, inne zagrożenia.
No i często oczywiście przeszkadza brak pieniędzy.
Vizi

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: warsylia » wt 05 kwie, 2011 19:36

najczęściej przeszkadzamy w tym sobie sami
Totalna degrengolada, ot co.!
Awatar użytkownika
warsylia
Marzyciel-Gaduła

Postautor: veryAnka » śr 06 kwie, 2011 00:15

Czasami przeszkadzają po prostu finanse.
veryAnka
Marzyciel-Gaduła

Następna

Wróć do Marzenia w rzeczywistości