Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Przeszkadzanie w spełnianiu marzeń.

Marzenia towarzyszą nam każdego dnia, ale czy warto marzyć? Czy w dzisiejszym świecie jest jeszcze miejsce i czas na marzenia? Może właśnie wszystko co nas otacza to tylko wytwór naszej wyobraźni.

Postautor: V » ndz 10 kwie, 2011 21:05

Są ludzie, którzy nam przeszkadzają. Najczęściej przez zazdrość.
`Nie czuj się zobowiązana wyrazić zachwyt moją osobą. John zrobił to już na wszelkie możliwe w języku angielskim sposoby.`
Awatar użytkownika
V
Redaktor

Cash on hand: 100,008.40
Imię: Eljot
Medals: 3
Zwycięzca Konkursu (1) Rozmarzony (1) User Roku (1)

Postautor: Kotarzyna » pn 02 maja, 2011 22:55

warsylia pisze:najczęściej przeszkadzamy w tym sobie sami

Czasami wystarczy tylko uwierzyć w siebie aby uwierzyć w szczęście.

veryAnka pisze:Czasami przeszkadzają po prostu finanse.

Skąd ja to znam?

V pisze:Są ludzie, którzy nam przeszkadzają. Najczęściej przez zazdrość.

Jest taki piękny cytat "Nie czyń bliźniemu co Tobie nie miłe". I staram się go nie trzymać nawet jeśli za kimś specjalnie nie przepadam.
Awatar użytkownika
Kotarzyna
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 0.00

Postautor: Adam Podkowa » wt 17 maja, 2011 12:29

Myślę, że kluczem do tego tematu jest wypracowanie pewnego sposobu postępowania. Jeśli ktoś chce zostać np. gwiazdą sportu to często niepotrzebnie słucha "rad" mądrego życiowo wujka (co 20 lat z sukcesami prowadzi spożywczaka) czy "przyjaciółki", dla której jedyny sport w życiu to rozrywanie paczki z chipsami:) - ale "dobrze nam życzy".

Ludzie uwielbiają dawać rady. Im bardziej są zieloni w jakimś temacie, tym chętniej się wypowiadają:) To podnosi ich samoocenę i wpływa na lepsze samopoczucie, więc... niestety, ale tego nie zmienimy.

Jeśli chcesz rady w jakiejś sprawie, przyjmuj ją tylko od osób, które osiągnęły już to, do czego chcesz dążyć. Inne rady należy odfiltrowywać, bo są po prostu bełkotem i niczym więcej.

I temat "przeszkadzania" ludzi w spełnianiu marzeń będzie z głowy:)
Adam Podkowa

Postautor: Lalaith » czw 19 maja, 2011 20:07

Ludzie często to robią, często utrudniają w spełnianiu marzeń. Najgorzej gdy robią to bliscy, np. rodzice. Zapominają, że kiedyś lub nawet teraz też mają marzenia, zapominają jak ważne jest dążenie do ich spełnienia. Nasze marzenia wydają się dla nich absurdem lub nawet głupotą, chociaż dla nas znaczą wiele.
And I’d give up forever to touch you
’cause I know that you feel me somehow
You’re the closest to heaven that I’ll ever be
And I don’t want to go home right now
Awatar użytkownika
Lalaith
Początkujący marzyciel

Postautor: cayman » pn 23 maja, 2011 20:19

V pisze:Są ludzie, którzy nam przeszkadzają. Najczęściej przez zazdrość.

słusznie i do tego zawiść...innego słowa bym użył ale to wulgaryzm.więc wykropkuję..........
cayman
Marzyciel-Gaduła+

Cash on hand: 539.00

Postautor: Tristezza » pt 15 lip, 2011 19:11

Nie spotkała sie jeszcze z tym, by ktoś przeszkadzał mi w spełnianiu marzeń, jednak wiem, że jest to możliwe :)
Przeszywa mnie chłodny dreszcz. Nie wywołuje go zimno, lecz to czego nie wiem.
I co boję się odkryć.

Oczy zapiekły mnie od łez. Bez chwili namysłu rzuciłam się w dół.

- A ty dokąd?
- Idę... idę... idę...
- Na razie stoisz - mruknął Radek.

http://www.miastomgly.blogspot.com
Awatar użytkownika
Tristezza
Bujający w obłokach

Cash on hand: 379.00

Postautor: ajwenhou » pt 15 lip, 2011 19:42

czasami też sami rzucamy sobie pod nogi kłody i 'przeszkadzamy' w spełnianiu marzeń. np. taka niepewność, brak wiary w siebie to już początek tego przeszkadzania. bywa, że sami dla siebie jesteśmy toksyczni, w ogóle o tym nie wiedząc.
ale wydaje mi się, że często jest tak, że rezygnujemy z czegoś, między innymi dla kogoś. przykładem może być moja przyjaciółka, która zrezygnowała z matury na tydzień przed nią, zrezygnowała dla chłopaka, z którym wyjechała, a miała takie świetne plany, bo pójść do szkoły policyjnej. niby przeszkodziła sobie sama w spełnieniu tego marzenia, ale gdyby nie ten chłopak to nawet nie pomyślałaby o tym. więc można przeszkadzać i wbrew pozorom jest to niestety częste zjawisko. trzeba pamiętać o tym, że nie tylko ludzie nam szkodzą, ale i sami sobie szkodzimy.
"nikt nie jest na własność, ludzie się od czasu do czasu zaczynają nienawidzić, a miłość? jeszcze nie wiem"
~ ajwenhou
Awatar użytkownika
ajwenhou
V.I.P

Cash on hand: 305,320.70
Medals: 4
Zwycięzca Konkursu (2) User Roku (2)

Poprzednia

Wróć do Marzenia w rzeczywistości