Witamy na Forum Wielotematycznym, Marzycielskim

Załóż konto już dziś a na pewno nie pożałujesz!
announces/topic5873.html
Zapraszamy do brania udziału w konkursie z nagrodami rzeczowymi!

Pomaganie w spełnianiu marzeń

Marzenia towarzyszą nam każdego dnia, ale czy warto marzyć? Czy w dzisiejszym świecie jest jeszcze miejsce i czas na marzenia? Może właśnie wszystko co nas otacza to tylko wytwór naszej wyobraźni.

Pomaganie w spełnianiu marzeń

Postautor: QueenDream » pn 09 mar, 2009 14:37

Czy ludzie mogą nam w jakiś sposób pomagać w spełnianiu marzeń, albo w tym przeszkadzać? Jeśli tak to w jaki sposób?
Ostatnio zmieniony śr 10 cze, 2009 12:10 przez QueenDream, łącznie zmieniany 1 raz
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 87,011.05
Imię: Aldona

Postautor: marpolla » pn 09 mar, 2009 16:32

Myślę, że ludzie bardzo bardzo mogą pomóc nam w spełnianiu marzeń.

Bywało, że gdy traciłam nadzieję o spełnieniu marzenia, nagle pojawiała się osoba, która umożliwiała mi jego realizację. Kiedyś np. marzyłam o podróży do Grecji, udzielałam się na forach o podróżach, chodziłam na spotkania podróżników i tak właśnie poznałam moją przyjaciółkę, która co roku spędza wakacje u swojej babci w Grecji:) Zaprosiła mnie i dzięki temu marzenie spełniło się:)

Nie warto więc pozostawiać marzenie samemu sobie, ale robić wszystko, by się spełniło:) Wtedy los może nam zesłać miła niespodziankę:)
marpolla
Początkujący marzyciel

Cash on hand: 0.00

Postautor: truskawka » pn 09 mar, 2009 20:06

Uważam podobnie jak marpolla, że ludzie mogą nam pomóc w spełnianiu naszych marzeń. Mam tu na myśli zarówno pomoc materialną, bez której często ciężko się obyć jak i duchową ;), czasem dzięki zwykłej rozmowie człowiek może wpaść na pomysł jak urzeczywistnić marzenie.
truskawka
Łapacz chmur

Postautor: Marta » pn 09 mar, 2009 20:08

Ludzie zawsze mają możliwość nam pomóc, ale także mogą nas zniechęcić. Marzenia są piękne, a inne zazdrosne osoby mogą nam zakłócić ich spełnianie.
Marta
Spełniacz Marzeń

Postautor: beatag60 » wt 10 mar, 2009 11:17

Rzadko pomagają ! Potrafią jednak skutecznie podciąć skrzydła :zdegustowany:
[you] witam:
beatag60
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: marpolla » wt 10 mar, 2009 13:15

Jedni podcinają skrzydła, inni nam je ofiarowują:) A jeśli trafimy na tych pierwszych, to można zrobić im na przekór i jednak dążyć do spełnienia marzeń. Taka mobilizacja:)
marpolla
Początkujący marzyciel

Postautor: QueenDream » śr 11 mar, 2009 20:18

Uważam, że wiele osób może nam pomóc w realizacji marzeń ale także w tym przeszkodzić, w zależności na jakich ludzi trafimy-tak się stanie.
" Nikt nie zapala światła po to, aby je ukrywać za zamknietymi drzwiami. Celem światła jest roztaczanie blasku, otwieranie oczu, ukazywanie cudów, które dzieją się dookoła"
(Paulo Coelho)

Obrazek
Awatar użytkownika
QueenDream
Administrator

Cash on hand: 87,011.05
Imię: Aldona

Postautor: Saya » pn 20 kwie, 2009 17:57

Każdy człowiek moze nam pomóc w spełnieniu marzeń. Wystarczy tylko dobre słowo czy podtrzymywanie na duchu w chwilach zwątpień.
Ostatnio zmieniony pn 06 lip, 2009 11:06 przez Saya, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
Saya
Marzyciel

Cash on hand: 19,290.55
Medals: 1
Rozmarzony (1)

Postautor: Master Jedi » wt 21 kwie, 2009 16:21

Pewnie, że mogą pomóc. To oczywiście zależy od marzenia. Jeśli ktoś marzy, np. o psie, to inni mogą mu go kupić. ;) Czasem ktoś marzy o spotkaniu ze znana osobą i wtedy pewne osoby mogą mu to umożliwić. Wiadomo, że są też takie marzenia, których inni nie spełnią... Chociażby nikt nie sprawi, że by ktoś nas pokochał albo, żeby niepełnosprawny nagle zaczął chodzić. :(
Master jest tylko jeden... ja!
Awatar użytkownika
Master Jedi
Łapacz chmur

Rozmarzony (1)

Postautor: Niviella » pn 27 kwie, 2009 22:05

Owszem pomagają i to nie rzadko np. ja staram się pomóc spełniać marzenie Szczęśliwej :) Pomoc może mieć różny wymiar, czasem jest to jedynie dobre słowo, a czasem czyny, czasem nie dostrzegamy pomocy jaką oferują nam ludzie, a czasem wcale jej nie chcemy. Owszem wielu przeszkadza nam spełniać nasze marzenia, ale wystarczy trochę siły, a z takimi osobami spokojnie można sobie poradzić, a w razie czego możecie się zgłaszać do cioci Wiktorii (mówię o sobie, ja zawsze jestem chętna do pomocy). A czasem musimy sami powalczyć o nasze marzenia, ale myślę, że jak osiągniemy cel będziemy z niego podwójnie zadowoleni :)
"Uczmy się marzyć Panowie, wówczas może poznamy prawdę" Friedrich August Kekule

Witam z powrotem ;)
Niviella
V.I.P

Postautor: Riku » pn 27 kwie, 2009 22:12

"Matka Chrzestna czuwa nad waszymi marzeniami." - Nie mogłam się oprzeć, żeby tego nie napisać. :P

Dobrą Walkę toczymy wtedy, gdy stajemy w obronie własnych marzeń - Paulo Coelho

Czym jest samotna walka? Nie o to tu chodzi. Jeżeli chcemy sami wałczyć to będzie ciężko. Zawsze przychodzą te chwile zwątpienia i wtedy przydaje się słowo otuchy. Nawet sama rozmowa może pomóc i wtedy czujemy się podbudowani. Marzenia są do spełnienia lecz tylko wtedy gdy otacza nas grono wspaniałych ludzi. Ludzi, którzy wiedzą z czym się zmagamy. Zmaganie się z własnymi słabościami by nasze marzenie się spełniło. A najwspanialsze jest to kiedy dzielimy się szczęściem, bo nam się udało. Wtedy nie tylko my, ale druga osoba (która nam pomogła), czuje się potrzeba i szczęśliwa.
Awatar użytkownika
Riku
Marzyciel

Postautor: Niviella » pn 27 kwie, 2009 22:26

Zgadzam się z Tobą Riku dobrze gdy ktoś stoi u naszego boku i pomaga w dążeniu do celów, ja właśnie lubię stać z boku i to prawda, ze dana osoba czuje się wtedy potrzebna. Myślę, ze czasem jak widzimy, że dzięki nam spełniło się cudze marzenie to jesteśmy szczęśliwsi niż wtedy gdy spełnimy swoje :)
"Uczmy się marzyć Panowie, wówczas może poznamy prawdę" Friedrich August Kekule

Witam z powrotem ;)
Niviella
V.I.P

Postautor: Bogini_Seksu » pt 26 cze, 2009 16:23

Trzeba pomagać ludziom w spełnianiu siebie i swoich marzeń. Ja zawsze chętnie pomagam marzycielom, jeśli mam taką możliwość. Nawet najmniejszy gest, może dużo zdziałać.
Sex is not the answer!
Sex is the question.
"Yes" is the answer.

~~~

"Wydrylujesz śliną mnie.
Otoczysz sprężystą łydką.
Upadniemy razem tak,
Jak jeszcze nigdy nisko." :)
Bogini_Seksu
Spełniacz Marzeń

Postautor: zielona » pn 13 lip, 2009 13:56

Niviella pisze:Myślę, ze czasem jak widzimy, że dzięki nam spełniło się cudze marzenie to jesteśmy szczęśliwsi niż wtedy gdy spełnimy swoje

Tak, tak rzeczywiscie czasme jest. Gdy komus pomagam, to jego zwyciestwo przyjmuje troche jak swoj sukces.
Okręt jest bezpieczny gdy cumuje w porcie. Ale nie po to buduje się okręty.
zielona
Marzyciel-Gaduła+

Postautor: ludek » pt 05 lut, 2010 16:56

Kiedyś pomagałem w spełnianiu marzeń mojej przyjaciółce. Uważam, że ludzie częściej przeszkadzają niż pomagają w spełnianiu marzeń, taka juz natura ludzka, że to co najlepsze to tlyko dla mnie, inni tego nie muszą mieć.
ludek

Cash on hand: Locked
Bank: Locked

Postautor: Ayuto » pt 05 lut, 2010 19:14

Mogą przeszkadzać czasem i nie specjalnie. Jednym nie potrzebnym zdaniem.
Kiedyś zdziwiła mnie reakcja mej mamy która słysząc o koncercie i o ilości
kasy jaka musiała wtedy na to pójść była oburzona moim wyborem
twierdząc iż ona nigdy nie spełniła swych marzeń.
No cóż.
Awatar użytkownika
Ayuto
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 2,178.05
Rozmarzony (1)

Postautor: persecutoria » ndz 07 lut, 2010 15:54

Oj, jak ja lubię takie podejście "ja nie miałam, to Ty nie powinnaś" :]
Według mnie osobami, które najbardziej przeszkadzają w realizacji marzeń są najbliżsi i wiem to po sobie. Jazda konna nie, judo nie (ponoć mam predyspozycje, trudno, pójdą sie marnować :]), żeglarstwo nie, gra na gitarze nie, kot nie, pies nie, awarium nie, szczury nie. Cholera wziąć może.
Sama nie pamiętam, bym komuś pomogła w realizacji marzeń, ale nie pamiętam też, bym komuś przeszkodziła.
Lord, who made the lion and the lamb,
You decreed I should be what I am;
Would it spoil some vast eternal plan,
If I were a wealthy man?
Awatar użytkownika
persecutoria
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 169,752.55
Imię: Ignac.
Zwycięzca Konkursu (1)

Postautor: Bogini Śmiechu » ndz 07 lut, 2010 18:53

Jeśli ktoś mnie prosi o pomoc w spełnieniu marzeń to z chęcią mu pomogę. Natomiast sama nie wychodzę z taką inicjatywą, bo jeszcze źle by mi to wyszło. Bliscy często przeszkadzają w spełnianiu marzeń, znam to aż za dobrze.
Gdy cierpisz na bezsenność, nic nie wydaje się być prawdziwe. Wszystko jest kopią kopii.
Awatar użytkownika
Bogini Śmiechu
Marzyciel

Cash on hand: 107,438.95
Imię: Sylwia
Medals: 2
Partia Zboczuchów (1) Rozmarzony (1)

Postautor: bufonada » pn 08 lut, 2010 22:31

BoginiMarzeń pisze:Czy ludzie mogą nam w jakiś sposób pomagać w spełnianiu marzeń, albo w tym przeszkadzać? Jeśli tak to w jaki sposób?

chyba nie musze wymieniać wielu tysięcy możliwych opcji?
jeżeli czyjeś marzenie zależy ode mnie, to chętnie pomogę.
świat jest do du** więc mam do niego stosunek analny.
bufonada
Extra marzyciel

Rozmarzony (1)

Postautor: Bird » sob 12 cze, 2010 15:38

W spełnianiu moich marzeń pomagają mi moi najbliżsi, a szczególnie rodzice;) Osobiście także bardzo lubię pomagać, to mnie jakoś cieszy, gdy ktoś dzięki mnie ma uśmiech na twarzy ;)
Bo ludzi można ocenić tylko z lotu ptaka
Bird
Bujający w obłokach

Cash on hand: 47.00

Postautor: martuchaa » ndz 22 sie, 2010 11:42

Moga zarowno w jakims stopniu do realizacji marzen,jak i skutecznie nam w tym przeszkodzic-zalezy jaki stosunek ma dany czlowiek do ludzi i cudzych marzen.
martuchaa
Początkujący marzyciel

Postautor: RozmarzonaAnia » wt 01 lut, 2011 16:57

Kiedys pomogłam spełnic mojej koleżance marzenie, bardziej finansowe, pozyczyłam pieniadze i mogła kupić wymarzona sukienkę na Sylwestra, dla mnie zapłata było to jaka była szczesliwa. Takie uczucie jest bezcenne
Awatar użytkownika
RozmarzonaAnia
Marzyciel-Gaduła

Postautor: warsylia » wt 05 kwie, 2011 18:54

hmm ja pomagam innym i oni pomagają także mi ;]
Totalna degrengolada, ot co.!
Awatar użytkownika
warsylia
Marzyciel-Gaduła

Postautor: TrisHka » śr 06 kwie, 2011 12:15

Staram się. Czasami wystarczy powiedzieć komuś dobre słowo, czasami trzeba dać przysłowiowego kopa w tyłek na szczęście a niekiedy po prostu wystarczy wierzyć, że komuś się coś może udać. Co innego jeżeli chodzi o pomoc finansową. Ją również mogę dać, ale wtedy jest pewność, że jak się za coś zapłaci, to się ma i nie trzeba się o to coś, tak bardzo starać :]
Czasem przeoczę ten moment, w którym powinnam się ugryźć w język.
Awatar użytkownika
TrisHka
Spełniacz Marzeń

Cash on hand: 323,232.25
Imię: Patrycja
Medals: 2
Miss Forum (1) Partia Zboczuchów (1)

Postautor: V » ndz 10 kwie, 2011 21:03

Oczywiście, że inni ludzie mogą pomagać spełniać marzenia. Wyjazd na koncert ulubionego zespołu w kilka osób - zawsze to taniej i raźniej.
`Nie czuj się zobowiązana wyrazić zachwyt moją osobą. John zrobił to już na wszelkie możliwe w języku angielskim sposoby.`
Awatar użytkownika
V
Redaktor

Cash on hand: 100,008.40
Imię: Eljot
Medals: 3
Zwycięzca Konkursu (1) Rozmarzony (1) User Roku (1)

Postautor: Tristezza » pt 15 lip, 2011 19:46

Według mnie ludzie mogą nam pomóc w spełnianiu marzeń i to bardzo, niekiedy mogą byc do nich, w pewnym sensie, przepustką. Jednak według mnie niekiedy nawet wsparcie jest bardzo ważne :)
Przeszywa mnie chłodny dreszcz. Nie wywołuje go zimno, lecz to czego nie wiem.
I co boję się odkryć.

Oczy zapiekły mnie od łez. Bez chwili namysłu rzuciłam się w dół.

- A ty dokąd?
- Idę... idę... idę...
- Na razie stoisz - mruknął Radek.

http://www.miastomgly.blogspot.com
Awatar użytkownika
Tristezza
Bujający w obłokach

Cash on hand: 379.00

Postautor: vestido » pt 19 sie, 2011 21:31

Pomagać jak najbardziej, a co do przeszkadzania, to nie wiem... może kiedy będą zazdrośni o to, że możemy te marzenia spełnić, to będą nam przeszkadzać?
vestido
Marzyciel-Gaduła+

Re: Pomaganie w spełnianiu marzeń

Postautor: Guśka » ndz 01 kwie, 2012 14:07

QueenDream pisze:Czy ludzie mogą nam w jakiś sposób pomagać w spełnianiu marzeń, albo w tym przeszkadzać? Jeśli tak to w jaki sposób?

Mogą pomóc jak i przeszkodzić, zależy od różnych czynników.
Pomóc np, czyimś marzeniem jest nagranie piosenki w prawdziwym studiu. Jeśli ktoś ma znajomości może zawsze pomóc, dowiedzieć się, popytać, właśnie załatwić takie studio. A nawet jeśli nie ma znajomości to mógłby się przyczynić do tego aby pomóc znaleźć. W ten sposób właśnie pomagamy spełniać marzenie.
Są też ludzie, którzy na siłę przeszkadzają w spełnieniu marzeń, robią wszystko aby komuś się nie udało.
Jest też tak, że ludzie nieświadomie przeszkadzają nam w spełnieniu marzeń, np: naszym marzeniem jest wygranie powiedzmy jakiegoś konkursu, a wiadomo, że inni też chcą wygrać, że też inni startują w tym konkursie i wlaśnie inni nam przeszkadzają w spełnieniu marzeń - nieświadomie.

"Tell me what you know about dreams, tell me what you know about night terrors, nothin’. You don't really care about the trials of tomorrow, rather lay awake in a bed full of sorrow." ~ K.C.
Awatar użytkownika
Guśka
Moderator

Cash on hand: 405,373.30
Imię: Dagmara
Gaduła (1)

Postautor: janpiotr » pn 02 kwie, 2012 19:19

Ja z autopsji wiem ze ludzie chcą pomagać i pomagają a inni przeszkadzają tym co chcą pomagać
zasłaniają się swoim przekonaniem ze nie są tego typu pomocą.

I jak tu pomagać ?
janpiotr

Cash on hand: 4,729.50

Postautor: ho » pn 02 kwie, 2012 19:31

janpiotr pisze:I jak tu pomagać ?

na przekór :D
' umrę ci kiedyś.

Oczy mi zamkniesz, i wtedy — swoje, smutne, zdziwione, bardzo otworzysz. '
Awatar użytkownika
ho
Spełniacz Marzeń